Studera utomlands

Masaryk University öppnar unikt simuleringscenter (SIMU)

Masaryk University öppnar unikt simuleringscenter (SIMU). Masaryk University, som redan idag är ett av Europas mest moderna utbildningsinstitut inom medicin- och tandläkarstudier tar nu nästa steg med SIMU center.

Genom SIMU center kommer eleverna att kunna delta i digitala simuleringar som syftar till att öka kunskapen inom respektive utbildningsområde. SIMU kommer att bli en unik undervisnings- och arbetsplats i Tjeckien där även praktisk utbildning av studenter vid Masaryk kommer att äga rum.

Simuleringscentret kommer också att ge förutsättningar för ett brett spektrum av moderna utbildningsinslag, unika i sitt slag inom Europa.

SIMU öppnar upp oändliga möjligheter för studenter genom simuleringar inom grundläggande och livräddande tekniker. Efter att en student provat på simuleringar och förbättrat sina färdigheter kan de sedan praktisera på virtuella patienter.

Studenter på Masaryk är mycket glada över denna typ av undervisning och uppskattar att få praktiska färdigheter. Framöver kan studenter även se fram emot fler simuleringar inom anatomi där de kommer att arbeta med bland annat datortomografiskanningar som kommer att ge studenterna en verklighetstrogen insikt i en mänsklig kroppsstruktur.

Här kan du se ett exempel på hur SIMU fungerar.

Läs mer här om Masaryks unika simuleringscenter.

Kontakta Eduaction Link för mer information eller för hjälp med en ansökan till intaget 2021.

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se