Marica Nordqvist

Namn: Marica Nordqvist

Ålder:  25 år

Ort: München

Arbetsbefattning och arbetsgivare: Modellbokare på Klee Model Management

Examensår från ICMS: 2011

 

Vad jobbar du med och hur trivs du med ditt arbete?

Jag jobbar som modellbokare på Klee Model Mangement i München. Jag har även ansvar för ”scandinavian placements”, vilket är fantastiskt roligt. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete och jag lär mig nya saker varje dag. Det är utmanande och spännande och naturligtvis extra roligt att få ha kontakt med hemlandet och dess grannar via jobbet.

Varför valde du att studera på ICMS?

Jag hade sedan länge bestämt mig för att jag ville studera utomlands och framförallt i Australien. När jag var hos GOstudy på möte så tittade vi på olika alternativ och ICMS kändes som det riktiga valet direkt. Kursplanen och den obligatoriska praktiken tilltalade mig och sedan är byggnaden otroligt vacker och svår att motstå.

Vad tyckte du om dina studieår på ICMS

Mina studieår på ICMS var väldigt lärorika och väldigt utmanande. Jag pushade mig själv många gånger till oanade gränser och detta gjorde mig till den starka individ jag är idag. Genom kombinationen av teori och praktik fick jag en otroligt bra förståelse för event industrin och var mer än redo att gå ut i arbetslivet.

Var gjorde du din praktik och vad fick du ut av praktikperioden?

Jag gjorde min praktik hos Brandpolice i München, som är en event och promotion agentur. Praktiken var nog en av de viktigaste delarna av min utbildning då jag fick gå ut i verkligheten och använda mig av det som jag hade fått lära mig på ICMS. Det var otroligt bra att ha praktiken mitt i utbildningen då man innan fick kött på benen och sedan efter praktiken kunna komma tillbaka med bättre förståelse och ögonen öppna för att lära mer därtill.

Hur upplevde du din ekonomiska situation som student på ICMS? Hur finansierade du studierna?

Detta var nog den svåraste biten under mina studier i Australien. Då CSN enbart täckte studieavgifterna så var det enda alternativet att jobba extra. Detta var inte heller så enkelt då enbart 20 timmars jobb per vecka var tillåtet och oftast är de timmarna inte tillräckliga för att klara den ekonomiska biten. Hyra och livsmedel är inte direkt billigt så därför var det oftast väldigt tufft. Det är viktigt att ha en ekonomisk plan i bakhuvudet och ta vara på möjligheten att spara pengar under praktiken.

Skulle du rekommendera andra att studera utomlands och på ICMS? Varför?

Det skulle jag absolut göra! Utbildningen var för mig otroligt givande och gav mig tillräckligt med kött på benen för att komma ut på arbetsmarknaden. Men inte bara detta utan jag utvecklades otroligt mycket som person och jag lärde mig mycket om mig själv. Jag har stärkts som människa enormt och min tid på ICMS har gjort mig till en väldigt självständig person med ett bra självförtroende. Man får vänner för livet över hela världen och networking möjligheterna är oändliga och unika. ICMS gav mig mer än bara en utbildning, utan även möjligheter världen över. Sen är ju bara skolans läge ett bra argument, helt fantastiskt vackert helt enkelt.

Tror du att du har haft några fördelar av att ha en utbildning från ICMS när du sökte jobb?

Det tror jag absolut och det vet jag att det har i mitt fall. I jämförelse med vänner som har studerat i Sverige har jag märkt att mitt CV har mer slagkraft med ICMS ståendes på listan. Med en internationell Bachelor väcks intresset väldigt snabbt och man sticker ut ur mängden. Det visar väldigt mycket om mig som person, då det krävs mycket styrka och mod för att åka utomlands och studera

Har du några goda råd till framtida studenter? 

Att ha en ekonomisk plan är väldigt viktig redan innan du börjar, för annars kan det bli väldigt tufft. Det är även viktigt att aldrig ge upp! Självklart är det jobbigt att vara så långt borta hemifrån, från det man är van vid, men jag har aldrig ångrat mig en enda sekund. När du känner att du är nära på att ge upp, pusha dig lite till, det är helt klart värt det. Du kommer att ha den bästa tiden i ditt liv, med sol, bad, nya vänner och massa fest – det handlar ju inte bara om att plugga .