De Montfort University – nytt samarbete i England

De Montfort University (DMU) ligger i Leicester i hjärtat av England och erbjuder en perfekt kombination av prisbelönt undervisning, förstklassiga faciliteter och en fantastisk studentupplevelse. DMU räknas som ett av de 25 bästa universiteten i England sett till andelen studenter som erbjuds jobb efter avslutade studier enligt Destinations of Leavers from Higher Education (DHLE) table.

Hela 95.8 % av studenterna som tagit examen jobbar heltid eller studerar vidare inom sex månader efter sin examen. Nyligen förbättrade de även sin ranking med över 30 positioner i The Times and The Sunday Times Good University Guide och ligger nu på 54:e plats bland alla universitet i Storbritannien.

De Montford University erbjuder över 400 olika program fördelat på fyra fakulteter antingen på grundnivå (undergraduate) eller på påbyggnadsnivå (postgraduate). De mest populära programmen tenderar att vara Architecture, Game Arts Design, Pharmacy men du hittar en rad andra spännande program.

Ett viktigt inslag i utbildningarna på DMU är möjligheten till praktik. Universitetet har en mängd kontakter med lokala och nationella företag som är med och påverkar kursinnehållet och som kan erbjuda intressanta praktikmöjligheter. Efter avslutade studier har studenterna fått jobb på världsledande företag som bland annat; NASA, Disney, BBC, Warner Bros, HSBC, Gucci, BMW, Levi’s, IBM and Adidas.

Till skillnad från svenska universitet är det inte bara snittbetyget som avgör om du blir antagen till DMU utan de ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt men även du med lägre betyg har chans om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Kontakta Education Link om du vill veta mer om skolan och hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Läs mer om De Montfort University