Bendicte Lucie Jensen

benedicte-med-slange1Ålder: 27
Kommer från: Oslo i Norge
Universitet: James Cook University (JCU)
Studerar: Master of Arts (tidigare Bachelor of Multimedia Journalism)

Varför valde du att studera i Australien?
Valet var mellan flera europeiska land och Australien, och jag kunde inte säga nej till den möjligheten.

Varför valde du att studera på detta universitet?
Jag ville se den tropiska delen av Australien, vara nära Great Barrier Reef och se djurlivet. Mitt andra alternativ var Melbourne, men storstäder kan jag se över hela världen.

Hur har detta studieåret varit?
Det har varit väldigt bra, jag har kunnat välja alla ämnen själv denna gången, och har njutit av att lära mig saker och studera. Det är något som händer på universitet varje vecka, det är antingen arrangemang på Uni Club eller en fin paus mellan föreläsningarna på samlingsplatsen på campus, vilket gör det väldigt trevligt att vara på universitet.

Vad har den största utmaningen varit med detta studieåret?
Att försöka få tid till att läsa allt från veckan till vecka i varje ämne, i tillägg till att alla uppgifter som ska göras i varje ämne. Det blir mycket tid på biblioteket.

Vill du rekommendera andra att studera på detta universitet och studera utomlands?
Definitivt! JCU är ett fint universitet med en avslappnad atmosfär. De har många sociala arrangemang och de har en väldigt bra studiemiljö. De är väldigt hjälpsamma om man stöter på problem, och samtidigt pushar lärarna dig tillräckligt bra för att du ska göra ditt bästa.

Tror du att du har några fördelar med att ha en utbildning från ditt universitet?
Ja absolut! Det är stora fördelar med att studera vid ett stort universitet som detta. Du knyter kontakter över hela världen, både företagskontakter och privata kontakter. Om man söker in på marinbiologi eller något liknande, är trots allt JCU i världstoppen på just detta, och kan erbjuda en utbildning som är oöverträffande. Man lär också känna kulturen och historien, som har haft inflytande på historien i både Europa och Amerika i sin tid.

Har du haft praktik under studietiden? Vad fick du i så fall ut av den?
Nej, det har jag inte.

Hur har det gått med ekonomin? Räcker pengarna från CSN?
Eftersom jag är norsk så har jag fått studiemedel från Lånekassen och det är fullt möjligt att leva på vad man får utbetalt. Men å andra sidan, om man önskar att resa runt, se och göra olika saker, är det väldigt smart att ha ett jobb vid sidan om.

Har du några goda råd till framtida studenter?
Var inte rädd för att resa iväg, även om du är helt själv! Det är en enorm upplevelse, och en chans du aldrig kommer att få igen. Detta är inte ett ställe man åker till för att träffa egna landsmän, och många skandinavier har en tendens att ”fastna” i en skandinavisk grupp, vilket också gör det svårare att få kontakt med andra.

Hur upplever du servicen du fick av Education Link?
Servicen var väldigt bra, fick bra och snabb hjälp.