Australiska universitet klättrar på rankingen

Deakin University, James Cook University samt RMIT University – som är några av våra samarbetsuniversitet i Australien – är enligt QS University Rankings: Top 50 Under 50 2014 bland de 50 bästa unga universiteten i världen.

QS rankingen har funnits sedan 2004 och har som målsättning att studenter lättare ska kunna jämföra universitet från hela världen. Rankinglistorna innehåller 800 universitet och mer än 3000 universitet har blivit värderade.Rankingen är baserad på värdering av fyra huvudområden; forskning, undervisning, jobbmöjligheter efter avslutade studier och internationellt perspektiv. Dessa blir sedan värderade utifrån sex indikatorer, varav fyra är faktabaserade och två är internationella enkäter. För dig som är intresserad av att veta mer kan läsa om det här!

Studier i Australien har i många år varit mycket populärt bland svenska studenter då universiteten har en mycket hög akademisk standard samtidigt som landet lockar med mycket annat. Därför är det roligt att flera av de unga universiteten från denna världsdel också utmärker på QS University Rankings: Top 50 Under 50 2014; dvs universitet som grundats för max 50 år sedan.

Några av våra samarbetsuniversitet i Australien har tagit plats på listan

Deakin University – plats 50

James Cook – plats 46.

RMIT University – plats 32.

Det är även värt att nämna att University of Queensland som är ett av de äldsta universiteten i Australien enligt QS University Ranking rankas på plats 43 i värden.

Läs mer om våra samarbetsuniversitet i Australien!

Studierna i Australien startar i februari och på de flesta program finns det möjlighet att börja i juli också. Är du intresserad av mer information kan du ta kontakt med oss. Vi erbjuder också gratis studievägledning!