Studera utomlands

Är din dröm att bli läkare eller tandläkare?

Du behöver inte ha högsta snittbetyget från dina slutbetyg i Sverige utan i stället hålls ett kostnadsfritt antagningsprov som görs online den 2 maj mellan kl 10.00-13.30.

Anmäl dig redan nu!

Masaryk University grundade sin medicinska fakultet så tidigt som 1919 och är med sina 35 000 studenter det näst största universitetet i Tjeckien. Universitetet har ett mycket gott rykte och en av de främsta orsakerna till den goda rankningen är universitetets omfattande forskningsverksamhet.
Som student vid Masaryk University får du en högkvalitativ utbildning med moderna faciliteter till ett rimligt pris. Levnadskostnaderna i Tjeckien är betydligt lägre än i Sverige och studierna vid Masaryk godkänns av CSN.

Antagningsprovet

För att få en plats på läkare eller tandläkare programmet vid Masaryk University måste du ha slutbetyg från gymnasiet och klara antagningsprovet. Vi rekommenderar också att du har en inriktning mot naturvetenskap, men detta är inte ett krav för universitetet.

Education Link arrangerar antagningsprovet för Masaryk University och nästa möjlighet att göra provet är den 2 maj 2021. Studierna börjar sedan i september. Inträdesprovet är digitalt och kostnadsfritt.
Testet består av tre delar; biologi, kemi och sedan väljer du mellan matematik eller fysik. Varje del tar 60 minuter, så du måste avsätta tre timmar för testet. Pauser ingår. Varje avsnitt består av 40 ”multiple choice” frågor med fem svarsalternativ per fråga. Tillåtna hjälpmedel är en enkel miniräknare, penna och papper. Antagningen till studierna baseras på resultaten av testet, och alltså inte på dina betyg från gymnasiet men det är meriterande om du har goda betyg i kemi, biologi, fysik och matematik. Om du klarar provet kan du börja studera vid Masaryk University i september 2021.

Registrera dig

Skicka ett e-postmeddelande till info@educationlink.se med ditt namn och mobilnummer.
Du kommer då att få en bekräftelse med mer information.

För att öka dina chanser till ett godkänt resultat rekommenderar vi verkligen att du förbereder dig väl inför inträdesprovet. Alla som anmäler sig har möjlighet att köpa övningshäften för de olika ämnena inom biologi, kemi och matematik eller fysik. Övningshäftena kostar 100 euro per styck.

För mer information, kontakta Education Link på tel: +46 8 200 800 eller skicka ett e-mail till info@educationlink.se

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se

Lill-Tine Paulsen

Lill-Tine Paulsen

Studievägledare

+47 92 60 30 78

lilltine@educationlink.no