Studera utomlands

Antagningsprov till läkar- och tandläkarprogrammet vid Masaryk University

Antagningsprov till läkar- och tandläkarprogrammet vid Masaryk University i Tjeckien arrangeras den 31 maj och den 15 juli 2022. Om du är naturvetare eller duktig i biologi, kemi, fysik och matematik har du nu möjligheten att förverkliga din dröm om att bli läkare eller tandläkare. Antagningsprovet är kostnadsfritt och genomförs digitalt så det spelar ingen roll var du bor i landet.

Den medicinska fakulteten på Masaryk University grundade redan 1919 och Masaryk är med sina 35 000 studenter det näst största universitetet i Tjeckien. Universitetet har ett mycket gott rykte och en av de främsta orsakerna till detta är universitetets omfattande forskningsverksamhet.

Som student vid Masaryk University studerar du i moderna faciliteter och får en högkvalitativ utbildning till ett rimligt pris. Levnadsomkostnaderna i Tjeckien är dessutom betydligt lägre än i Sverige och studierna vid Masaryk är godkända av CSN.

Antagningsprov till läkar- och tandläkarprogrammet

För att få en plats på läkare eller tandläkarprogrammet vid Masaryk University måste du ha slutbetyg från gymnasiet och dessutom klara antagningsprovet. Vi rekommenderar också att du har en inriktning mot naturvetenskap. Detta är inte ett krav från universitetet men för de allra flesta är det en förutsättning för att klara provet att ha läst naturvetenskapliga ämnen.

Education Link arrangerar antagningsprovet för Masaryk University och nästa provtillfälle är den 31 maj 2022. Studierna börjar sedan i september. Inträdesprovet är digitalt och kostnadsfritt. Testet består av tre delar; biologi, kemi och därutöver väljer du mellan matematik eller fysik. Varje del tar 60 minuter så du måste avsätta tre timmar för testet. Pauser ingår. Varje avsnitt består av 40 ”multiple choice” frågor med fem svarsalternativ per fråga. Tillåtna hjälpmedel är en enkel miniräknare, penna och papper.

Antagningen till studierna baseras på resultaten av testet och inte på dina betyg från gymnasiet. Om du klarar provet kan du börja studera på Masaryk University i september 2022.

Anmäl dig till provet

Provet görs online och anmälan görs direkt till Education Link via mail till office@educationlink.se

Så snart vi tagit emot din anmälan skickar vi en bekräftelse samt en länk till gamla prov och en länk där du även kan köpa övningsmaterial till de olika provdelarna. För att öka dina chanser till ett godkänt resultat rekommenderar vi verkligen att du förbereder dig väl inför inträdesprovet. Alla som anmäler sig har möjlighet att köpa övningshäften för de olika ämnena inom biologi, kemi och matematik eller fysik. Övningshäftena kostar 100 euro per styck.

Läs mer om Masaryk University!

Läs mer om Masaryk University på universitetets egen hemsida!

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se