Ansök via UCAS

England är det populäraste landet för svenska studenter som studerar utomlands. Ansökan till brittiska universitet går online via UCAS och sista ansökan för start till hösten 2016 var officiellt den 15 januari. Men misströsta inte, universiteten tar fortfarande emot ansökningar och vi hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen och ser till att ansökan registreras korrekt på UCAS.

Att England är så populärt är inte så konstigt med tanke på det breda utbudet av universitet, hög utbildningskvalitet, och att studieavgifterna är relativt låga. Ett flexibelt antagningssystem ger ökade chanser för dig att bli antagen även om du inte har högsta betyg. Det faktum att det är relativt nära hem bidrar säkerligen också till dess popularitet.

Det engelska utbildningssystemet har en mycket gott anseende och erbjuder utbildningar som uppskattas både av arbetsgivare och akademiker världen över. 4 av de 6 bäst rankade universiteten i världen är brittiska enligt QS World rankings, och överlag har universiteten ett mycket nära samarbete med arbetsgivarna vilket ökar dina möjligheter till att erbjudas jobb.

Education Link hjälper dig med ansökan

Education Link har samarbetat med brittiska universitet i många år och vet vad som krävs, dels för att komma in men också för att få ihop en stark ansökan. Ansökan till brittiska universitet går via UCAS (ungefär som antagning.se) och du kan ansöka till max fem alternativ. Vi hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen och ser till att ansökan registreras korrekt på UCAS, förutsatt att du ansöker till de universitet som vi samarbetar med. Om du är sugen på att göra en ansökan rekommenderar vi att du tar tag i processen så snart som möjligt eftersom platserna på programmen fylls på allt eftersom.

Populära och unika program

Exempel på populära program bland svenska studenter är t.ex. psykologi, arkitektur och business m.fl. Det finns även unika program som vi gärna lyfter fram. Shipping management låter säkerligen lite främmande i våra öron, men tänk på hur mycket av det vi konsumerar som produceras utomlands vilket kräver transporter får att nå kunderna, det sägs att så mycket som 95% sker med båt. En ganska stor marknad således som kräver personal med rätt kunnande. Inom Sport & Exercise Science kan du utbilda sig till personlig tränare och kost och hälsorådgivare. Du som är intresserad av fotboll hittar även ett flertal program inriktade på arbete inom fotbollsindustrin.

Vi samarbetar med följande universitet i England

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.