Vår service

Att studera utomlands ger dig inte bara en utbildning - det ger dig också en upplevelse för livet och helt nya perspektiv på din tillvaro. Education Link hjälper dig att förverkliga drömmen om studier utomlands.

Så här går det till!

Gör upp en plan

Att studera utomlands är ett stort steg och därför är det viktigt att fundera över vad du ska läsa, var du ska läs men även hur du skall bli antagen samt hur mycket du är beredd att investera i en utbildning utomlands.

Vår service: Din personliga studienavigatör

Så snart du har anmält ditt intresse för att studera utomlands kommer du att bli kontaktad av någon av våra erfarna studienavigatörer. Du får personlig service och hjälp att se på vad det finns för möjligheter för just dig. Läs mer...

Hitta en utbildning/universitet

Det finns tusentals universitet runtom i världen så det är viktigt att du väljer en utbildning/skola som passar dina önskemål och förväntningar när det gäller dina studier utomlands.

Vår service: Rådgivning och lång erfarenhet av internationell utbildning

Vi erbjuder kvalificerad rådgivning om hur du väljer rätt universitet utomlands. Vi samarbetar dessutom med ett flertal universitet som vi känner till i detalj och kan rekommendera inom de flesta ämnesområden. Läs mer...

Antagningskrav och prov

Många universitet kräver förutom att du skickar in betyg även att du gör antagningsprov samt bifogar ett CV och personligt brev. Ibland krävs också rekommendationsbrev från lärare eller arbetsgivare. Språktester är också vanliga för den som vill studera utomlands.

Vår service: Förberedelse inför prov

Vi tar reda på vad det är som krävs för att ansöka till respektive universitet och ger dig råd kring hur du ska förbereda dig och var du kan göra eventuella antagningsprov eller språktest. Vi informerar också om vikiga datum som sista dag för ansökan, sista dag för eventuella kompletteringar eller sista dag att acceptera sin plats, m.m.. Läs mer...

Sammanställa ansökningsdokument

Dina ansökningsdokument måste översättas till engelska eller annat språk beroende på vart du ansöker. Det är också viktigt att ha ett bra skrivet brev samt CV som ökar dina chanser att bli antagen.

Vår service: Översättning och hjälp med att skriva CV och brev

Vi hjälper dig med översättning av dina gymnasiebetyg till engelska och ger dig även råd och riktlinjer om hur du skriver ett bra personligt brev och sammanställer ett CV som sticker ut från mängden. Vi hjälper dig även att fylla i ansökningshandlingarna och talar om vilka dokument som skall bifogas.

Skicka ansökan

Det sista momentet innan ansökan går iväg är att sammanställa alla dokument och skicka dem till respektive universitet. Därefter blir det väntan, hopp och funderingar.

Vår service: VIP behandling

Tillsammans går vi igenom ansökningsprocessen steg för steg och med hjälp av våra checklistor får du en tydlig överblick över vilka dokument som skall bifogas i ansökan. När du skickat ansökan till oss går vi igenom allt och kollar så att det ser bra ut innan ansökan skickas till korrekt adress på universitetet via e-post eller rekommenderat brev beroende på skolans krav. Du betalar endast portot för att skicka ansökan till Education Link. Läs mer...

Antagningsbesked och praktiska detaljer

När du slutligen har blivit antagen till en utbildning följer en rad praktiska detaljer som du måste ta tag i. Du ska acceptera din plats, eventuellt söka studentvisum, boka resa, ansöka om studiemedel samt söka boende.

Vår service: Praktisk info och checklistor

Vi hjälper dig att tacka ja till din plats och att hålla koll på vad mer som skall göras innan avresa. Vi förser dig med checklistor om visum, CSN, försäkring och resa m.m. När du skall acceptera din plats på något av partneruniversiteten behöver du heller inte betala full terminsavgift utan betalar endast en deposition. Läs mer...

"Education Link hjälper dig att spara både tid och pengar!"

Tack vare vår erfarenhet och kunskap om hur du ansöker till utländska universitet sparar du både tid och pengar. Söker du till något av våra partneruniversitet kan du också vara trygg i att skolan håller en hög standard och motsvarar alla krav för att berättiga till studiemedel.

Några av de fördelar som vi kan erbjuda när du ansöker via Education Link

  • Du slipper i regel göra språktest om du har VG i engelska eller bättre på gymnasiebetyget med vissa undantag (kostnad för test ca 1 500 - 1 950 kr).
  • Du betalar endast porto för att skicka ansökan till Education Link.
  • Du behöver inte betala full terminsavgift för att bekräfta din plats på skolan.
  • Du har möjlighet att dela upp betalningen av studieavgiften så att den stämmer överens med CSNs utbetalningar.

Education Link tar inte ut någon avgift för att hjälpa dig med ansökan men vissa kostnader kan ändå tillkomma som t.ex.

  • Skolans egna ansökningsavgifter
  • Översättning av betyg (vi tar 350 kr för att översätta ditt slutbetyg till engelska)
  • Avgifter för legalisering av vissa dokument (Notarius Publicus)
  • Kostnader för visum

Översättning av Gymnasiebetyg till engelska

Education Link kan i samband med ansökan översätta dina gymnasie-, komvux- eller folkhögskolebetyg till engelska till en kostnad av 350 kr. Du betalar in denna summa enligt kontouppgifter nedan och bifogar ett kvitto tillsammans med övriga dokument.

Bankgiro:5898-9963
Översättningsavgift:350 kr (inkl moms)
Betalningsreferens:Namn, telefonnummer & e-post

Education Link ansökningsavtal

För information om Education Links ansökningsavtal se här (PDF)