CATC Design School

Därför ska du välja CATC Design School

  • Relevanta kurser som branschen varit med och utvecklat.
  • Skolans lärare har omfattande branscherfarenhet och håller sig uppdaterade i vad som sker i branschen.
  • CATC erbjuder en kreativ inlärningsmiljö i öppna studios där musik, färg och social interaktion gynnar kreativiteten
  • Studenterna från CATC har både högt anseende och är eftertraktade designerns som vinner priser i de flesta prestigefyllda designtävlingarna.
  • Spännande karriärmöjligheter tack vare skolans starka kopplingar till branschen

Introduktion

CATC Design School grundades i början på 80-talet och har sedan dess utvecklats till en framgångsrik designskola med intensiva utbildningar som är anpassade till arbetsmarknadens allt hårdare krav. Studenterna tar examen med utmärkta färdigheter och en stor portion självförtroende, väl preparerade inför den krävande designindustrin. De senaste åren har CATC och dess elever fått ta emot många prestigefulla priser och utmärkelser, vilket borgar för den höga kvalitén på undervisningen.

Profil

CATC erbjuder utbildningar inom inredningsdesign, grafisk design och foto. Man behöver inte ha några speciella förkunskaper förutom ett brinnande intresse för att skapa, samt en stark vilja att lära. Skolan satsar nämligen mycket på individuell undervisning där alla får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Utbildningarna är på 1 år och leder fram till en Diploma. En kortare praktikperiod är en obligatorisk del av de flesta utbildningarna och är för eleverna ett mycket uppskattat inslag.

CATC förbereder eleverna väl genom en praktisk och karriärorienterad utbildning och allt arbete som skapas kommer att utgöra studentens personliga portfolio inför framtida jobbsökande. Skolan har en familjär stämning och personalen visar ett uppriktigt intresse för varje enskild elev.

Läge och boende

Skolan har campus i Sydney, Melbourne, Brisbane och på Gold Coast. I Sydney, som är populärast, ligger campuset i den livliga stadsdelen the Rocks. The Rocks är en välbesökt del av Sydney med enormt mycket att erbjuda, t ex intressanta muséer, gallerier, restauranger, caféer och trendiga affärer. Med utsikt över operahuset och Harbour Bridge är det knappast svårt att hitta inspiration till sina studier. Atmosfären i de rymliga och ljusa lokalerna sjuder av kreativitet.

I Melbourne har skolan två skilda lokaler i centrum, båda i nära anslutning till Flagstaff Station. I Brisbane genomgick lokalerna en omfattande renovering under 2008 vilket innebär att campuset är anpassat för studenterna och kan erbjuda en inspirerande studiemiljö. För dig som gillar sol och bad är campuset på Gold Coast ett intressant alternativ med närheten till kända Surfers Paradise.

Skolan erbjuder inget eget boende men kan hjälpa till i sökandet efter bostad. Trots att Sydney är en attraktiv storstad är det normalt inga problem att hitta någonstans att bo.

Funderar du över något? Fråga oss!